Ik hou niet van maandag, zegt het liedje, maar het is misschien wel de beste dag van de week als je op het punt staat je rijexamen af ​​te leggen.

 

Leerlingbestuurders die wanhopig hun L-kentekenplaten willen laten vallen, moeten aan het begin van de werkweek achter het stuur kruipen als ze willen slagen, volgens nieuwe gegevens die zojuist zijn vrijgegeven.

 

De cijfers, vrijgegeven door de Driving and Vehicle Standards Agency (DVSA), laten enig licht zien op welke dag een kandidaat statistisch gezien het meest waarschijnlijk zal slagen voor zijn praktijkexamen. Mijn CBR inloggen kan online.

 

Leerlingbestuurders die hun L-kentekenplaat willen verliezen, kunnen de dag van de week overwegen waarop ze hun test afleggen Leerlingbestuurders die hun L-kentekenplaat willen verliezen, kunnen de dag van de week overwegen waarop ze hun test afleggen

De statistieken voor 2019, het laatste jaar met volledige beschikbare gegevens vanwege annuleringen vorig jaar als gevolg van de pandemie, bevestigen dat het afnemen van uw test aan beide uiteinden van de week de uitkomst kan veranderen.

 

 

En hoewel we allemaal dol zijn op dat gevoel van vrijdag, lijkt het erop dat je vlak voor het weekend op de proef wordt gesteld, waardoor je minder snel indruk zult maken op je examinator.

 

Maandag was het gemiddelde slagingspercentage 47,15%. Dit in vergelijking met vrijdag, toen het gedaald was tot 45,06%. Dinsdag (46,5%) is de tweede meest succesvolle dag om een ​​rijexamen af ​​te leggen, gevolgd door donderdag (45,8%).

 

Een rijschool schat dat het tot twee jaar kan duren om de achterstand als gevolg van de pandemie weg te werken Een rijschool schat dat het tot twee jaar kan duren om de achterstand als gevolg van de pandemie weg te werken

De rijexamens in het VK werden vorige maand hervat nadat ze in december opnieuw waren opgeschort vanwege de uitbraak van het coronavirus, waardoor veel geduldige leerlingen nu gretiger dan ooit zijn om hun praktijkexamens af te leggen. Scooter theorie examen oefenen kan online.

 

In 2019 was de gelukkigste dag van het jaar zondag 19 mei, toen 58% van de leerlingen slaagde voor hun test. En voor die nieuwe coureurs met een testdatum in het dagboek: zondag 28 juli in 2019 was geen goede dag met slechts 33% van de mensen die groen licht kregen om zonder toezicht een ritje te maken.

 

Het totale slagingspercentage in 2019, zeggen de cijfers, was 45,9%.

 

Maandag is een geluksdag voor chauffeurs om te passeren Maandag is een geluksdag voor chauffeurs om te passeren

Duncan McClure Fisher, oprichter en CEO van MotorEasy die de DVSA-gegevens verzamelde, zei: “De meeste mensen zijn bang voor maandag, maar ons onderzoek toont aan dat het je bondgenoot zou kunnen zijn als het gaat om een ​​rijexamen.

 

“Je vaardigheden achter het stuur laten zien aan een examinator is een zenuwslopende situatie voor elke nieuwe bestuurder, ongeacht hun leeftijd. Van driepunts-bochten tot noodstops, er zijn genoeg dingen die fout kunnen, en vaak ook zullen gaan, voor beginnende automobilisten.