Medewerkers van Certara, een leverancier van biosimulatiesoftware die vrijdag openbaar is gemaakt, hebben een reden om zich te verheugen. Volgens CEO William F. Feehery ontvingen ongeveer 900 Certara-medewerkers aandelen bij de beursgang.

 

 

“Er zijn veel gelukkige werknemers over de hele wereld,” vertelde Feehery aan Barron. “Mensen zetten hun hele carrière in om ons op dit punt te krijgen. Het is opwindend en gepast dat ze kunnen deelnemen aan het aandeelhouderschap en de beursgang. “NIO aandelen te koop.

 

Feehery maakte de opmerkingen nadat de aandelen van Certara (ticker: CERT) op hun eerste handelsdag met maar liefst 72% waren gestegen tot $ 39,50. Het aandeel opende op $ 29,90 en sloot vrijdag op $ 38,08, een stijging van bijna 66%.

 

Certara is niet het enige bedrijf dat vrijdag naar de beurs is gegaan. AbCellera Biologics (ABCL), 4D Molecular Therapeutics (FDMT) en Vivos Therapeutics (VVOS) zijn ook geopend voor verhandeling.

 

Certara’s sterke prestatie kwam nadat het bedrijf ongeveer $ 668,3 miljoen had opgehaald. Het verkocht 29.055.000 aandelen voor $ 23 per stuk, van de 24.390.000 aandelen voor $ 19 tot $ 22 die Certara van plan was te verkopen. Jefferies, Morgan Stanley en BofA Securities zijn leidende verzekeraars bij de deal.

 

Certara, dat geen biotech is, levert biosimulatiesoftware om virtuele onderzoeken te maken waarbij virtuele patiënten worden gebruikt om te voorspellen hoe geneesmiddelen zich bij verschillende mensen gedragen. Het platform wordt gebruikt door meer dan 1.600 biofarmaceutische bedrijven en academische instellingen in 60 landen, waaronder alle 35 grootste biofarmaceutische bedrijven, aldus het prospectus. Bam aandeel te koop.

 

SPAC’s, of speciale acquisitiebedrijven, zijn enorm populair geworden in 2020. Dit is wat beleggers moeten weten. [OBJECT OBJECT]

 

“Het is een computersimulatie van wat er in het lichaam gebeurt als een medicijn in het model wordt gedoseerd,” zei Feehery.

 

Biosimulatiesoftware werd belangrijker nadat de Covid-19-pandemie in 2020 klinische onderzoeken, waarbij vaak menselijke proefpersonen werden gebruikt, over de hele wereld verstoorde. De uitbraak van het coronavirus zorgde er bijvoorbeeld voor dat Pfizer (PFE) in maart de werving van patiënten in nieuwe en lopende wereldwijde proeven, meldde Reuters. Covid-19 zal naar verwachting de acceptatie van software stimuleren om de verstoring van toekomstige onderzoeken te verminderen.

 

Certara werkte aan een aantal klinische onderzoeken die werden verstoord door Covid-19, zei Feehery. “[De pandemie] had niet zozeer invloed op ons bedrijf, want terwijl dat gebeurde, begonnen er veel Covid-gerelateerde projecten,” zei Feehery. Certara heeft het jaar tot nu aan meer dan 24 Covid-gerelateerde projecten gewerkt, zei hij.

 

Certara wordt ondersteund door private-equityfirma’s. De Zweedse private-equityfirma EQT (EQT) zal ongeveer 49% van het bedrijf bezitten nadat de zogenaamde groene schoen is uitgeoefend. Arsenal Capital Partners krijgt 7,3%, aldus het prospectus. “De samenwerking met hen is heel goed geweest”, zei Feehery. “Ze hebben veel vertrouwen in de kansen op lange termijn voor het bedrijf.”

 

Certara is van plan om de opbrengsten van de beursgang te gebruiken om te investeren in biosimulatie-innovatie en nieuwe producten en functies te lanceren, aldus Feehery. “Met de opbrengst van de IPO kunnen we dat veel sneller doen en kunnen we een bredere impact hebben op de wereldwijde ontwikkeling van geneesmiddelen naarmate we de toekomst ingaan”, zei hij.

 

Certara heeft in de afgelopen acht jaar 12 bedrijven gekocht. Negen van die deals waren software-acquisities en ze waren allemaal zeer succesvol, zei Feehery. Certara is “altijd geïnteresseerd” in fusies en overnames, maar heeft de IPO niet gelanceerd voor een specifieke overname, zei hij. “We houden van het feit dat we de mogelijkheid hebben om intern en extern te investeren”, zei Feehery.